Ügyfeleink véleménye a felhő megoldásokról

2016-04-12

Közel 100 ügyfelünk töltötte ki a felhő technológiával kapcsolatos kérdőívünket, amelyben egyaránt szerepeltek általános és az egyes szolgáltatás használatával kapcsolatos kérdések.  

Annak ellenére, hogy korábban nagymértékű ellenállás és bizalmatlanság övezte a felhő megoldások területét, kérdőívünk eredményeként megállapíthatjuk, hogy az emberek egyre fogékonyabbak a változásokra és egyre jobban bíznak az új technológiák adta lehetőségekben.  

A válaszadók 69 %-a innovatív és hasznos megoldásnak tartja a felhő technológiát, 43 %-uk pedig már alkalmaz felhő megoldást valamilyen formában. Arányában tehát kevesen bizalmatlanok a téma iránt.   

A biztonsági mentések területén 32% nyitott arra, hogy a jövőben a külső szolgáltatónál való tárolásra váltsa jelenlegi rendszerét és 12% már most is rendelkezik ilyen megoldással.

A válaszadók 31%-a már külső szolgáltatásként kezeli a céges levelezését, 28% pedig szeretne a jövőben a „felhőbe költözni”.

41 válaszadó nyitott lenne egy szolgáltatás alapú mobil eszköz menedzsment (EMM) megoldásra, illetve 11 cég már használ ilyen szolgáltatást.

A válaszadók 5 %-a már rendelkezik felhő alapú katasztrófa-elhárítási (Disaster Recovery) rendszerrel, 35%-ot pedig érdekelné a jövőben.

Összességében elmondhatjuk, hogy a felhő technológia beköltözött a vállalati informatikába, és a kezdeti bizonytalanság eltűnt. A vállalatok ma már biztosan használják a lehetőségeket vagy tudják, hogy a jövőben használni fogják, ami azt a célt tűzi ki elénk, hogy a meglévő kompetenciáinkat tovább  bővítsük a jövőben.  

Vissza
Címkék

Hír értesítés kérése

* Kötelező mezők